czwartek, 25 sierpnia 2016

Dym na wodzie

Dym na wodzie restauracja;
W Ustce to pyszności stacja.
Tu zjesz tatar z dzikiej troci
I wiele innych dobroci.
Gulasz z lokalną koziną
Oraz brioszkę z jagnięciną.
Dorsza, flądrę czy turbota...
Na co tylko jest ochota.
Na deser usteckie krówki
Skosztuj sobie bez wymówki!
Dym na wodzie restauracja; Jest slow Food rekomendacja; Gości w żółtym przewodniku; Pysznych potraw tu bez liku!


GRILLOWANA KARKÓWKA/ POMIDORY W ŚMIETANIE Z LUBCZYKIEM/ MARMOLADA Z CEBULI/ OLIWA PIETRUSZKOWA/ RUKOLA/ ZIEMNIAKI W PRZYPRAWIE "7 SMAKÓW DYM NA WODZIE"
TATAR Z DZIKIEJ TROCI BAŁTYCKIEJ/ PALONE PIKLOWANE CEBULKI/ OLEJ PIETRUSZKOWY/ BRIOSZKA/ SOS TATARSKI
LOKALNA JAGNIĘCINA W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z CZARNUSZKĄ/ RUKOLA/ ŻURAWINA/ MAŚLANKA Z CHRZANEM/ OLIWA PIETRUSZKOWA

DZIKA TROĆ BAŁTYCKA/ DUSZONA MŁODA KAPUSTA Z POMIDORAMI I KOPREM/ PIEROGI Z ZIEMNIAKAMI I SZCZYPIORKIEM/ CHRUPIĄCY PODPŁOMYK CZARNUSZKOWY


PAPRYKOWY GULASZ Z LOKALNĄ KOZINĄ/ PLACEK ZIEMNIACZANY/ MIX SAŁAT Z SOSEM WINAIGRETTE/ ŚMIETANA/ OLIWA PIETRUSZKOWA

2 komentarze: