piątek, 11 listopada 2016

Jesienny deser z topinamburem


To nie mięso, ani nie ser,
Ale najwspanialszy deser!
Homemade lody waniliowe
Oraz ciasto migdałowe;
I purée z topinamburu,
Słodkie, w kolorze marmuru.
Chrupkie skórki upieczone,
Syropem z klonu skropione.
Gruszka w winie gotowana
I kruszonką posypana.
Są też laskowe orzechy.
Jedząc masz mnóstwo uciechy! 
lady waniliowe/ puree z topinamburu/ chrupiące skórki topinamburu/ ciasto migdałowe/ gruszka/ orzechy laskowe

2 komentarze:

  1. Planowałam ostatnio coś zrobić z topinamburem, ale do głowy mi nie przyszło, że można go użyć do deseru!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Do deseru jak najbardziej pasuje,
      Wspaniale też jako lody czy sernik smakuje.
      Polecam z tym warzywem eksperymentować
      W różnych potrawach go próbować :)

      Pozdrawiam, Gastro-poema

      Usuń