To nie mięso, ani nie ser,
Ale najwspanialszy deser!
Homemade lody waniliowe
Oraz ciasto migdałowe;
I purée z topinamburu,
Słodkie, w kolorze marmuru.
Chrupkie skórki upieczone,
Syropem z klonu skropione.
Gruszka w winie gotowana
I kruszonką posypana.
Są też laskowe orzechy.
Jedząc masz mnóstwo uciechy!
![]() |
lady waniliowe/ puree z topinamburu/ chrupiące skórki topinamburu/ ciasto migdałowe/ gruszka/ orzechy laskowe |
Planowałam ostatnio coś zrobić z topinamburem, ale do głowy mi nie przyszło, że można go użyć do deseru!
OdpowiedzUsuńDo deseru jak najbardziej pasuje,
UsuńWspaniale też jako lody czy sernik smakuje.
Polecam z tym warzywem eksperymentować
W różnych potrawach go próbować :)
Pozdrawiam, Gastro-poema